Kesäkuu

Päihdeluennot ja avopäihdehoitostartit

KAUHAJOKI 

Ti 14.06.02016 klo 18-21 Alkoholismisairaus-päihdeluento kaikille / Riitta – Ke 15.06.2016 avopäihdehoidon aloitus

Ti 28.06.2016 klo 18-21 Alkoholismisairaus-päihdeluento kaikille / Mika – Ke 29.06.2016 avopäihdehoidon aloitus

Muutokset luennoitsijoissa mahdollisia. Kaikki luennot ovat maksuttomia. Kahvi -ja tee tarjoilu.  Kysy lisää ja ilmoittaudu Riitalle p. 0400-466225 tai sp riitta.koivula@oikeahetki.fi

Katso lisää APUA PÄIHDEONGELMIIN

Palautetta perheterapia-asiakkaalta hoitojaksosta:

“Olen saanut Oikeanhetken Riitalta eväät tasapainoiseen tulevaisuuteen, jota hoitamattomana alkoholistin läheisenä ja läheisriippuvaisena minulla ei välttämättä olisi. Yritin ensin lähestyä kaupungin terveydenhuoltoa ahdistukseni ja mustasukkaisuuteni vuoksi. En kuitenkaan kohdannut sellaista vastausta ongelmaani ensimmäisellä käynnillä, että olisin kokenut olevani oikeassa paikassa. Olin karttanut yksityisiä hoitavia tahoja, koska minulla ei ollut niihin varaa. Löysin kuitenkin Oikeanhetken googlettamalla ja soitin Riitalle. Tapasimme ensimmäisen kerran ja Riitan lämmin vastaanotto sai minut tuntemaan, että nyt olen oikeassa paikassa. Useiden keskustelujen jälkeen sain määritelmän sille, miksi minun on niin mota vuotta ollut paha olla, vaikka elämässä kaikki muuten olikin hyvin.

Isän raitistuminen kaksi vuotta aikaisemmin oli vasta alku itseni kohtaamiseen. Riitta sai minut ymmärtämään ja näkemään oman käyttäytymiseni sekä ajatusmallini. Kelan tukeman perheterapian kautta pystyin käymään hoidossa, johon minulla ei muuten olisi ollut varaa ainakaan riittävän usein. Lisäksi pääsin perheterapian kautta käsittelemään asioita myös omien läheisteni kanssa. Mitään taikatemppuja ei Riittakaan osaa eikä Oikeahetki ole pelkkää aurinkoa ja vaahtokarkkeja, mutta pitkäjänteisellä sitoutumisella itsensä hoitamiseen on uskomattomia vaikutuksia asioihin, joiden kanssa luulin aina olevani yksin.

Riitta on terapeuttina sydämellinen, mutta rehellinen. Hän on empaattinen, mutta ei säälivä. Hän saa ajattelemaan asioita uudelta näkökannalta vaikka olisin ollut jo sitä mieltä, ettei tähän asiaan ole enää muuta vaihtoehtoa. Ennen kaikkea Riitta on osannut antaa minulle välineitä, joilla pystyn jatkamaan nuorta elämääni tasapainoisemmin myös silloin kun kohtaan vaikeuksia. Oikeahetki on minulle turvasatama, johon voin palata hakemaan ulkopuolista näkökulmaa asioihin ja hakemaan itselleni tyyneyttä silloin kun en sitä itse meinaa saavuttaa. Suosittelen Riitan tapaamista jos perheessä on ongelmia vaikka itsellä olisikin selviytyjä-fiilis.

Kiitos Riitta suuresta ja syvällisestä työstä, jonka olemme tämän puolentoista vuoden aikana tehneet! ”

 

Riitta KoivulaRiitta Koivula

Kiinnostuitko?


Ilmoittaudu ilmaiselle luennolle tai tilaa kurssiaikataulu