Avopäihdehoito

Tehostartti riippuvuudesta toipumiseen

Oikeahetki avopäihdehoito koostuu kahdesta osasta:
1. Intensiivinen 6 vko:n aloitusjakso  |  2. Ohjattu jatkoryhmä

1. Aloitusjakso

Ensimmäinen osa on intensiivinen kuuden viikon aloitusjakso, jonka aikana on niin yksilö, -kuin ryhmätapaamisina. Ryhmätapaamiset ovat maanantai, keskiviikko ja perjantai-iltaisin. Yksilötapaamiset sovitaan asiakkaan kanssa erikseen.

Lähimmälle perheelle järjestetään muutoksen tueksi alkuvaiheeseen ohjauskäynti, jossa myös läheiset saavat tietoa ja välineitä uuteen tilanteeseen.

Intensiivijakson aikana on yhteensä 22 käyntiä, joista 18 on ryhmäkäyntiä ja neljä toteutuu ohjauskäyntinä, 45min/kerta. Hoito- ja terapiatunteja intensiivijakson aikana kertyy 69 tuntia.

Jakson aikana käydään läpi riippuvuudesta toipumisen kannalta keskeisiä teemoja, kuten riippuvuuden sairauskäsitystä, muutosprosessia kokonaisuutena, tutustutaan askeltyöskentelyyn. Jakson aikana toipumisprosessia ovat käynnistämässä niin ohjatut, teemoitetut, vertaistuelliset ryhmätapaamiset, ohjauskäynnit kuin erilaiset kirjalliset tehtävät ja kirjallisuus.

Intensiivijakson tarkoitus on luoda pohja toipumiselle, vahvistaa motivaatiota ja tuoda ensimmäiset kokemukset muutoksen mahdollisuudesta.

Riippuvuus vaikuttaa perheeseen ja läheisiin syvästi, joten heidän toipumisensa tukeminen on tärkeä osa hoitoa. Tämä tukee myös asiakkaan toipumista ja antaa koko perheelle välineitä uudessa tilanteessa. Oikeahetki perhepäivät järjestetään intensiivijakson loppupuolella, asiakas ja perhekeskeisesti, kullekin asiakkaalle omana päivänään hänen läheistensä kanssa.

2. Jatkoryhmä

Tukea toipumiseen pidemmälle –
jatkohoitoryhmät ovat myös ohjattuja.

Intensiivijakson jälkeen asiakas siirtyy ohjattuun jatkohoitoryhmään. Jatkohoitoryhmä on tarkoitettu myös asiakkaan perhepäivään osallistuneille läheisille. Jatkohoidon aikana ryhmissä käsitellään ohjatusti ja monipuolisesti erilaisia teemoja niin keskusteluin kuin luennoin ja toiminnallisin harjoittein. Jatkohoitojaksolla asiakkaalla on myös kymmenen ohjauskäyntiä, jotka on varattu henkilökohtaiseen kohtaamiseen ja toipumisen tukemiseen. Ohjauskäynnit voivat olla yksilötapaamisia pari- tai perheterapeuttisia.

Jatkohoidon eli noin 11 kuukauden aikana asiakkaalle kertyy päihdeterapiatunteja yhteensä 148 h ja käyntejä 56.

Päihdeavohoito tarjoaa apua erilaisiin riippuvuuksiin, kuten alkoholiongelmat, päihderiippuvuus, lääkkeiden väärinkäyttö, huumeongelma sekä peliriippuvuus. Toimipaikkamme ovat Kauhajoki ja Vaasa, mutta voit osallistua päihdeterapiaan myös muilta paikkakunnilta.

VUODEN AVOPÄIHDEHOIDON HINTA:
Perushinta intensiivijakso + jatkohoito 1.1.2021 alkaen 4750 €

Ensimmäinen
askel on vaikein,

avun tarpeen myöntäminen.

Ota rohkeasti yhteyttä!
Lisätiedot ja apua:

Toipuminen on mahdollista.

› TARINAT

Avopäihdehoidon voit aloittaa, kun sinulle sopii.

Maksusitoumusta päihdehoitoon tai läheishoitoon / kursseille voit tiedustella hyvinvointialueesi sosiaali- tai terveyspalveluista.

Hyvinvointialueiden riippuvuus-ja läheishoidon yhteystiedot ja linkit:  

Etelä -Pohjanmaa: Perustason mielenterveys- ja riippuvuushoidon vastaanottopalvelut

Pohjanmaaa: Pohjanmaan hyvinvointialueen riippuvuus-ja päihdehoidon yhteystiedot

Otathan yhteyttä maksusitoumuksen myöntävään tahoon ennen hoidon aloitusta.  autamme tässä tarvittaessa.