PERILLÄ

Muistan hyvin sen päivän, kun näin Facebookissa ja Instagramissa Oikeahetken työpaikkailmoituksen. Kirjoitin ja lähetin hakemuksen heti: oli helppoa kirjoittaa hakemus siinä tunteessa, että tällä on nyt jokin tarkoitus. Tarkoituksen ja merkityksellisyyden tunne oli henkeä salpaava. Kun olin haastattelussa ymmärsin, että olen viimeinkin juuri siellä missä minun kuuluukin olla. Olin kulkenut elämässäni pitkän matkan, jonka aikana läheisen taakkani oli muuttunut itsetutkiskelun ja selviytymisen myötä voimavaraksi. Kokemukseni, opintoni ja se millainen olen ihmisenä, oli tuonut minut nyt perille.

Jouni Lehdon koulutuksen ensimmäinen päivä tänään antoi sellaista tietoa, jonka perusteella on turvallista ryhtyä rakentamaan omaa tulevaa työtä. Lisäksi Jouni hienolla tavalla ohjasi meitä asioissa, joita ei voi opetella kuin itsestämme ja toisista ihmisistä. Kahdentoista askeleen yksi voimanlähde on hengellisyys, ja sitä teimme läpinäkyväksi ja kirkkaaksi nähdä, tarkastella.

Ajattelen, että hengellisyys on jotain arkista ja ihmiseen ja ihmisyyteen juurtunutta, ja sitä voi olla vaikea edes huomata, saati kuvailla. Hengellisyys on jotain sellaista, josta saamme voimaa ja uskoa silloinkin, kun painumme pinnan alle. Se näyttäytyy jokaiselle ihmiselle erilaisena. Tänään koulutuksessa tunsin hengellisyyden siinä muodossa, jossa se parhaimmillaan on ihmisten kesken: toiveikkuutena ja uskona siihen, että yhdessä me kykenemme tekemään merkityksellisiä asioita.

Minulle hengellisyys näyttäytyy puissa, joiden lehtiä tuuli hellii. Se on myös aaltojen kaunis laulu tai pimenevä ilta pellolla, kun seison katselemassa peuroja. Silloin olen yhtä jonkun suuremman voiman kanssa ja minulla on sielussani rauha.

Kuva: Susan Blomberg

Lämmöllä, Susan

Riitta KoivulaRiitta Koivula

Vastaa

Kiinnostuitko?


Ilmoittaudu ilmaiselle luennolle tai tilaa kurssiaikataulu