Virva Paakkinen

Lähihoitaja, päihde-ja mielentervesytyö, Läheis-ja päihdeohjaaja

Moi!

Mä oon Virva.
Pienen pojan äiti.
Maaliskuussa valmistuin lähihoitajaksi, suuntautuminen mielenterveys- ja päihdetyöhön. Minulta löytyy myös oma kokemus läheisriippuvuudesta ja läheisen päihteiden käytöstä. Omaa toipumisen polkua takana nyt kolme vuotta.

Aikanaan mä lähdin hakemaan itselleni apua, kun huomasin, etten enää tunnistanut itseäni, kaikki mun energia meni toisen ihmisen kontrollointi yrityksiin, tarkkailuun, yrityksiin saada ihminen havahtumaan ja lähtemään hoitoon, riitelyyn, öisin en saanu nukuttua kun ajatus pyöri ja ahdisti, ystäviä en jaksanut nähdä ja en kotoa jaksanut liikkua minnekään. Lopuksi olin tosi väsyny, ahdistunut, enkä tuntenut enää mitään ja sitten ajatukset meni siihen jaksanko enää elää. Ja se oli se hetki, kun mä hain apua. Mä ajattelin mun lasta, että se ansaitsee tasapainoisen äidin ja hyvän, turvallisen lapsuuden. Myöhemmin aloin arvostaa myös sitä, että sain rauhan mun sisälle, opin nauttimaan elämästä, opin kuuntelemaan itseäni.
Tulevaisuudessa haluankin jakaa omaa tarinaani muille ja sitä kautta luoda toivoa, että kaikesta voi selvitä.

Mä ajattelen, että toivottomia tapauksia ei oo olemassakaan. Aina on toivoa, niin kauan kuin on elämää. Ja mä haluankin kohdata kaikki ihmiset tasa-arvoisina. Riippuvuuksissakin kuitenkin on kyse sairaudesta. Mä koen, että mulle on suuri hyöty mun koulutuksesta, yhdistettynä omaan kokemukseen. Löytyy myös tietotaitoa, jota ei pelkästä omakokemuksesta tule, sekä on päässyt näkemään monia erilaisia paikkoja, erilaisia kuntoutujia, niin päihde- kuin mielenterveyspuoleltakin ja ne ovat opettaneet paljon. Tulevaisuudessa haluan myös jatkuvasti kehittää itseäni työntekijänä, sekä kouluttautua lisää.

Minua kiinnostaa ehkäiseväpäihdetyö sekä haluan olla jollain tavalla vaikuttamassa siihen, miten riippuvaisten ja läheisten olisi helppo päästä hoitoon. Myöskin oman kokemuksen kautta haluan tuoda tietoa siitä, miten tärkeää on hoitaa koko perhettä.

Motto: Asioilla on tapana järjestyä