Meistä

Keitä me olemme ja mitä me teemme?

Oikeahetki tarjoaa hoitoa päihdeongelmiin ja erilaisiin riippuvuuksiin. Olemme ihmisen ja hänen perheensä tukena riippuvuudesta toipumisen alkumetreillä, ensimmäisen vuoden aikana. Ammatillinen, 12-askeleen toipumisohjelmaan perustuva, toipumis- ja asiakaslähtöinen työotteemme on auttanut riippuvuutta sairastavia ja heidän läheisiään aloittamaan oman toipumispolkunsa vuodesta 2012 lähtien.

Oikeahetkessä tullaan vertaisten luo ja hoidamme niin alkoholi-, peli- ja huumeriippuvuutta sairastavia kuin läheisiä. Ikähaarukka on 19–75 – vuotta, mutta suurin asiakasryhmämme on kuitenkin 30-55 -vuotiaat, työikäiset miehet ja naiset sekä heidän perheensä.

Yhdentoista vuoden kokemuksella riippuvuuden hoidosta, 28 v kokemuksella terveydenhuollon ammattilaisena ja 14 vuotta omaa läheisen toipumispolkua kulkeneena voin ylpeänä kertoa, että Oikeahetki-hoidossa korostuvat ihmistyön, ihmisen kohtaamisen ja toipumisen tärkeimmät asiat luottamus, läsnäolo ja läpinäkyvyys. Olemme ihmisen kohtaamisen ammattilaisia ja työtämme tukee rehellinen ja rohkea ote riippuvuudesta toipumiseen. Teemme työtä ihminen ja perhe kerrallaan. 

Lähes jokaiselle päihdehoidon aloittajille ajatus päihteettömästä elämästä tuntuu mahdottomalta ja sitä on vaikea uskoa, että jo ahdistusta tuovasta elämästä voisi vapautua. Me näemme, että se on mahdollista ja että riippuvuudesta vapaa elämä on totta, ihmiset ja perheet toipuvat.

Usein riippuvuuden tuhot ovat itsetunnossa ja omat silmät eivät näe niitä mahdollisuuksia ja sitä toivoa mitä toipumispolku parhaimmillaan tuo. Niitä mahdollisuuksia, mitä päihteettömällä, riippuvuuksista vapaalla elämällä on tarjottavana.

Meillä uskotaan vankkumattomasti toipumiseen ja ihmiseen, miksi emme uskoisi, kun näemme ja koemme toipumista itsekin joka päivä.

Teemme työtä, jossa on oltava tinkimätön, positiivinen, kannustava, jämäkkä, suora ja aina välittävä. Kunniakas ja kiitollinen tehtävämme on olla mukana tukemassa ja palauttamassa tätä toivoa ja uskoa tulevaan. Ihminen ja perhe kerrallaan. 

Ota rohkeasti yhteyttä ja aloita muutos.
Me olemme täällä juuri sinua varten. Miksi et kokeilisi jotain muuta, jos vanhat konstit eivät tepsi?

Lämmöllä,

Riitta Koivula

CEO
Perhepsykoterapeutti
Sairaanhoitaja
Päihde-ja läheisterapeutti
Kouluttaja

Oikeahetki Ky
Puh. 040 0466225
riitta.koivula@oikeahetki.fi

Oikeahetki Ky

Toimintaa vuodesta 2012

Avopäihdehoito, toimipaikkoina
Kauhajoki ja Vaasa (ryhmät vain Kauhajoella)

  • Päihdeongelmat, alkoholismi ja huumeriippuvuus
  • Peliriippuvuus
  • 12-askeleen malliin perustuva hoito-ohjelma

Tukiryhmät ja terapia myös riippuvaisen läheisille

Ota rohkeasti yhteyttä

Ensimmäinen askel on vaikein,
avun tarpeen myöntäminen.