Pelko, huoli ja suru ovat riippuvuuden oireita - Oikeahetki

OIKEAHETKI SYYSKUUN OHJELMA

Onko juominen sinulle tai läheisellesi ongelma? Haluatko päihteettömän elämän?
Lue tästä lisää, ilmoittaudu suositulle luennollemme ja aloita matka kohti toipumista?

KAUHAJOKI

MAKSUTTOMAT RIIPPUVUUSLUENNOT:

  • Ti 14.9 klo 18-20 Oikeahetki riippuvuusluennot: PÄIHDERIIPPUVUUS / Risto Järvensivu
  • Ti 28.9 klo 18-20 Oikeahetki riippuvuusluennot: PELIRIIPPUVUUS /  Risto Järvensivu

Ilmoittautuminen: http://www.oikeahetki.fi/onkojuominenongelma/ Päivystysnumeromme 050 433 4933 vastaa ma-su klo 8-20. Luennot os. Oikeahetki, Kauppatie 38, 61850 Kauhajoki.

Avopäihdehoidon voit aloittaa nonstop. Ota yhteyttä niin sovitaan tapaaminen. Lue lisää avopäihdehoidostamme, tuhdista hoitopaketista, josta moni on saanut jo avun elämäänsä: Avopäihdehoito – Tehostartti riippuvuudesta toipumiseen – Oikeahetki

OIKEAHETKI LÄHEISRYHMÄ 2.9.2021 TÄYNNÄ!

Oletko päihderiippuvaisen läheinen, puoliso, vanhempi? Vaikuttaako jonkun päihteiden käyttö hyvinvointiisi? Oletko huolissasi läheisesi pelaamisesta tai muusta addiktiosta? Oletko toipuvan päihderiippuvaisen läheinen ja kaipaat itsellesi uusia välineitä ja aikaa omalle hyvinvoinnille? Silloin tämä on sinulle.

Oikeahetki- läheisryhmä tukee ja auttaa läheisiä omassa toipumisessa sekä antaa välineitä päihde- tai muun riippuvuuden kohtaamiseen uudella toipumiskeskeisellä tavalla. Läheinen voi olla puoliso, kumppani, lapsi, vanhempi, sisko, veli.

Ryhmässä saat välineitä läheisriippuvuuden tunnistamiseen ja itsesi hoitamiseen sekä hyvinvoinnin lisäämiseen. Ryhmässä tutustutaan 12-askeleen toipumisohjelmaan, tunnetyöskentelyyn, tehdään kotitehtäviä ja koetaan vertaistuen voimauttava kokemus.

Ryhmän toimii ratkaisukeskeisesti ja sen toiminta perustuu päihde -ja läheisriippuvuuden sairauskäsitykseen sekä 12-askeleen toipumisohjelmaan.

Ohjaajat:

  • Riitta Koivula, perhepsykoterapeutti, sairaanhoitaja, 12-askeeleen vertaisohjaaja
  • Virva Paakkinen, lähihoitaja päihde-ja mielenterveys, 12-askeleen vertaisohjaaja
  • Sari Kuja-Kyyny, 12-askeleen vertaisohjaaja

Ensimmäinen tapaaminen on to 2.9 klo 18 ja ryhmä kokoontuu yhteensä kymmenen kertaa, kerran viikossa. Ryhmätapaamisen kesto 2,5h/kerta.

Ryhmään otetaan kahdeksan henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ryhmän hinta on 500€. Suosittelemme tiedustelemaan maksusitoumusta läheishoitoon kotikuntasi päihdehuollosta.

ILMOITTAUTUMINEN: 

  • Ryhmään otetaan max. 8 henkilöä, joten varaa paikkasi nopeasti:
  • Soita tai laita tekstari: 050 433 4933 tai
  • info@oikeahetki.fi
  • Otsikoksi: LÄHEISRYHMÄ KAUHAJOKI tai https://www.oikeahetki.fi/onkojuominenongelma/
  • Tule mukaan ja voimistu!

LÄHEISTEN JATKOHOITORYHMÄ 21.9

Oikeahetki ohjattu läheisten jatkohoitoryhmä on tarkoitettu läheisryhmän käyneille, Oikeahetki jatkohoidossa olleille tai jonkun muun toipumiskeskeisen hoidon käyneille.
Tämä on sinulle, joka haluat edistää ja syventää omaa toipumistasi. Ylläpitää omaa hyvinvointiasi. Haluat saada vertaistukea.

Ryhmässä joka kerralla erilaisia teemoja, vaihdetaan kuulumisia ja keskitymme toipumisen etenemiseen.

Ryhmä kokoontuu yhteensä 10 kertaa, kerran kuukaudessa. Ryhmän kesto aina klo 18-20.30. Yhden ryhmä kerran hinta on 65€ tai voit maksaa koko ryhmän kerralla 500€, jolloin hinta on halvempi.

Voit kysyä myös maksusitoumusta paikkakuntasi päihdehuollosta/maksusitoumustaholta.
Ryhmään mukaan mahtuu max. 10 henkilöä ja täytämme paikat ilmoittautumis järjestyksessä. Ilmoittautuminen viimeistään 14.9.

Ryhmiä ohjaamassa Riitta, Virva ja Sari.
Ilmoittautua voit laittamalla sähköpostia info@oikeahetki.fi ja otsikoksi voit laittaa läheisten jatkohoitoryhmä.
Lämpimästi tervetuloa!

 

PÄIHDEHOIDON NYKYTILA JA UUSI PÄIHDEHUOLTOLAKI? -verkkotilaisuus

Myllyhoitoyhdistyksen koordinoima toipumiskeskeisten päihdetoimijoiden TOIVE-verkosto järjestää maksuttoman verkkotilaisuuden 22.9. klo 10-12.30.

Tilaisuus koostuu alustuspuheenvuoroista, paneelikeskustelusta sekä yleisön kysymyksistä.

Tällä hetkellä päihdehoidossa on paljon ongelmia liittyen esimerkiksi hoitojaksojen kestoon, vaikuttavuuden tutkimiseen, erikoissairaanhoidon kuormittumiseen sekä alueelliseen saatavuuteen. Tuoko uusi päihdehuoltolaki muutoksen tilanteeseen? Mitä uudessa laissa pitäisi huomioida?

Tilaisuudessa joukko päihdekentän keskeisiä toimijoita ja valtionhallinnon edustajia keskustelee päihdehoidon nykytilasta sekä uudesta päihdehuoltolaista.

Mukaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Tilaisuus alkaa alustuspuheenvuoroilla. Tutkija Petri Uusikylä (vtt) esittelee ensin Myllyhoitoyhdistyksen teettämän päihdehoidon nykytilaa tarkastelevan selvityksen tuloksia. Seuraavaksi Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) lääkintöneuvos Helena Vorma käy läpi tulevan päihdehuoltolain alkavan valmistelun taustatyötä ja tähän mennessä tehtyä esivalmistelua. Erikoistutkija Kristiina Kuussaari Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) avaa puheenvuorossaan päihdehoidon tilaa. Lopuksi Kokoomuksen kansanedustaja Paula Risikko kertoo päättäjien näkökulmaa päihdehoitopalveluihin.

Alustusten jälkeen aiheesta järjestetään keskustelupaneeli, johon on kutsuttu päihdekentän toimijoita.

Päihdehoidosta ja uudesta päihdehuoltolaista keskustelevat Laura Silvennoinen (tulosyksikköpäällikkö, Psykososiaalisen kuntoutuksen palvelut, Päijät-Sote), Reeta Kroner (Päihderiippuvaiset ry:n puheenjohtaja), Riitta Koivula (psykoterapeutti ja sairaanhoitaja, toipumiskeskeinen päihdehoito Oikeahetki Ky) sekä Margareeta Häkkinen (A-klinikka Oy, päihdesairaalan ja laitospalveluiden ylilääkäri).

Alustusten ja paneelikeskustelun jälkeen yleisö voi esittää kysymyksiä puhujille webinaarin chat-osiossa. Kysymyksiä voi kirjoittaa jo puheenvuorojen aikana.
Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan verkkotilaisuuteen osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/EP/0039C1891A09DE3A

Lisätietoja tilaisuudesta: https://myllyhoitoyhdistys.fi/2021/02/13/paihdehoidon-nykytila-ja-uusi-paihdehuoltolaki-keskustelutilaisuus-22-9-2021/

Tervetuloa mukaan!